WCG Flanders 2020

Aanmelding nieuwsbrief

Gebruik dit formulier om je belangstelling te melden en alvast je vragen te stellen. We helpen je dan zo snel mogelijk verder. Het invullen van het formulier verplicht je tot niets en de informatie gebruiken we alleen op je te helpen.
Je kunt ook een e-mail sturen naar contact@choiragency.nl of bellen met Hilbrand Adema: +31 (0)6 2341 8276.

Twintig jaar na de oprichting van de World Choir Games in Oostenrijk (2000) viert de internationale koorwereld wederom ’s werelds grootste internationale koorcompetitie in het hart van Europa. Antwerpen en Gent zijn de belangrijkste gastheren van de World Choir Games 2020 en beloven toplocaties, fantastische korenconcerten en onvergetelijke ervaringen!

Vlaanderen: de perfecte gastheer!
Met drie officiële talen en een schat aan lokale dialecten is België een kruispunt van culturen en dus een perfecte gastheer voor de grootste internationale koorcompetitie ter wereld. Duizenden internationale deelnemers worden hartelijk verwelkomd en voelen zich onmiddellijk thuis wanneer ze hun muziek brengen en culturen naar Vlaanderen in de zomer van 2020.

Activiteiten
Je schrijft als koor in voor de eerste helft (5-9 juli) en/of de tweede helft (11-15 juli) van de World Choir Games. Per festivalhelft kan ieder koor aan twee activiteiten van de Games deelnemen (open of champions competitie, vriendschapsconcert, evaluatieconcert, internationale coaching)  en gratis een extra vriendschapsconcert.
Je kunt je ook opgeven als kandidaat voor het grote Festival Stage Choir dat tijdens de slotceremonie op het podium staat. De  plaatsen hiervoor zijn beperkt en er wordt gezocht naar een internationale samenstelling.

Kosten
Per activiteit betaalt het koor voor de early bird deadline (15 september 2019) € 250 inschrijving. Daarna (laatste deadline is 2 december 2019) kost de tweede activiteit € 500. Wees er dus op tijd bij!
Ieder deelnemend koorlid moet ingeschreven worden en ontvangt hiervoor een festivalbandje. Dit kost € 60 per koorlid. Het festivalbandje biedt het volgende:

 • de grote opening- of slotceremonie in het Sportpaleis.
 • je eigen prijsuitreiking(en).
 • alle wedstrijdconcerten in alle categorieën (27 categorieën, goed voor een 12-tal concertmogelijkheden per dag).
 • het festivalterrein van de World Choir Village.
 • een festivalbandje is alleen geldig tijdens de festivalhelft waarvoor je bent ingeschreven.
 • workshops en galaconcerten zijn niet toegankelijk met het festivalbandje. Tickets hiervoor worden afzonderlijk verkocht.

De aanloop: Kickoffs en presentatieconcerten
Koor en Stem, de Vlaamse organisatie van de World Choir Games 2020, doet er alles aan om de aanloop naar de Games zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. In 2019 worden daarvoor kickoffs en presentatieconcerten georganiseerd. Tijdens de presentatieconcerten in Turnhout (8 en 9 juni 2019) kunnen ook Nederlandse koren zich kwalificeren voor een plaats in de Champion Competition.
Lees hier verder over de kickoff in Oude-Heverlee op zaterdag 18 mei en in Antwerpen op 19 mei 2019 en over de presentatieconcerten op 8 en 9 juni in Turnhout.

Inschrijven voor de competities

 • Iedereen kan deelnemen aan de open competities, er zijn geen preselecties.
 • koren met internationale wedstrijdervaring kunnen zich bij Interkultur aanmelden voor de Champions competities. Kom je hiervoor niet in aanmerking, maar wil je toch je kans wagen? Voor Nederlandse koren zijn er dan twee mogelijkheden: je kunt deelnemen aan het presentatieprogramma in Turnhout op 8 en 9 juni 2019 of meedoen aan een van de provinciale competities van het Nederlands Koorfestival (NKF).
  Ga hier naar de pagina over de presentatieconcerten op 8 en 9 juni in Turnhout.
  Met dit formulier kun je je direct aanmelden voor de presentatieconcerten in Turnhout.

  Ga hier naar de pagina over kwalificatie voor de Champions competitie via een van de provinciale competities van het Nederlands Koorfestival.
 • Kies in welke van de 27 categorieën je wil deelnemen.
 • Check de deelnamevereisten voor deze categorieën in de competitiedeelnamegids
 • Schrijf je in: Vul de inschrijvingsfomulieren in en stuur ze naar Interkultur via mail@worldchoirgames.com.
 • Selecteer repertoire dat voldoet aan de deelnamevereisten en stuur de muziek in pdf mee met je inschrijvingsformulieren.
 • Als je repertoire is goedgekeurd moeten voor de Open Competitie nadien vijf originele partituren en voor de Champions Competitie zeven originele partituren van elke compositie (op papier) bezorgd worden voor de juryleden.
 • check alle details van het wedstrijdreglement in de competitiedeelnamegids (pdf)

Informatie
Choir Agency NL helpt je met het nemen van de juiste beslissingen als je met je koor naar de World Choir Games Vlaanderen wilt. Je vindt veel informatie in de algemene deelnamegids (pdf).
Gebruik dit formulier om je belangstelling te melden en alvast je vragen te stellen. We helpen je dan zo snel mogelijk verder. Het verplicht je verder tot niets en de informatie gebruiken we alleen op je te helpen.
Je kunt ook een e-mail sturen naar contact@choiragency.nl of bellen met Hilbrand Adema: +31 (0)6 2341 8276.

Naar boven >
Home >