Informatiebijeenkomsten WCG voor Nederlandse koren

World Choir Games 2020 in Antwerpen en Gent, 5 – 15 juli 2020

Informatiebijeenkomsten voor Nederlandse koren
vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 | 13.30 – 16.30 uur
ZIMIHC Wittevrouwen | Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht
Deelname gratis
Ga hier direct naar het aanmeldingsformulier

De World Choir Games zijn een internationaal koorevenement van INTERKULTUR en worden in 2020 in Vlaanderen georganiseerd op initiatief van Event Flanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Gent en Koor&Stem vzw.

Het motto is ‘Singing together brings nations together’. Deelnemen is belangrijker dan winnen en daarom zijn de Games geschikt voor alle soorten koren op ieder niveau. Koren kunnen deelnemen aan tal van activiteiten, al of niet met beoordeling. De World Choir Games vormen een bruisend koorfeest voor iedereen, ook voor degenen die niet vanzelfsprekend met koorzang in aanraking komen!

Extra aantrekkelijk voor Nederlandse koren!
De World Choir Games 2020 vinden van 5 – 15 juli 2020 plaats in Antwerpen en Gent (B) en worden georganiseerd door de Vlaamse Koororganisatie Koor&Stem in samenwerking met Interkultur en tal van andere partners. De editie 2020 belooft dankzij de inzet van de Vlamingen een groots evenement te worden. Voor Nederlandse koren zijn de Games 2020 extra aantrekkelijk omdat ze dichtbij plaatsvinden en deelname daardoor minder kosten met zich meebrengt.

De Nederlandse koorwereld was in 2018 tijdens de Games in Zuid-Afrika vertegenwoordigd door Dekoor Close Harmony (zie rechterkolom). Het koor leeft, zo vertelde de voorzitter van Dekoor, ‘nog steeds in een roes’ na dit fantastische evenement. Andere Nederlandse koren hebben nu de kans om die roes ook te beleven door mee te doen aan de World Choir Games 2020 in Antwerpen en Gent.

Informatiebijeenkomsten voor Nederlandse koren
Op vrijdagmiddag 21 en zaterdagmiddag 22 februari 2019 vindt van 14.00 – 17.00 uur in Akoesticum in Ede een informatiebijeenkomst plaats voor iedereen (besturen, dirigenten, componisten, zangers) die wil deelnemen aan de WCG2020. Medewerkers van de Vlaamse Games zullen de plannen voor de Games 2020 toelichten en ook Interkultur vertelt over dit evenement.

Aanmelding informatiebijeenkomst
Aanmelding voor de informatiebijeenkomsten is noodzakelijk. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt u tijdig het definitieve programma en een routebeschrijving.

Meld je hier aan voor een van de informatiebijeenkomsten over de Games op vrijdagmiddag 21 of zaterdag 22 juni in ZIMIHC Wittevrouwen in Utrecht. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en tijdig de definitieve uitnodiging.
Voor vragen en informatie over de bijeenkomsten: stuur een mail naar contact@choiragency.nl of bel 06 2341 8276. (Hilbrand Adema).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Koor&Stem en Interkultur en wordt ondersteund door Choir Agency NL.
Ga hier naar de website van de World Choir Games 2020 Vlaanderen.