FAQs

De komende tijd vind je hier steeds meer antwoorden op je vragen. Kom je er (nog) niet uit? Stuur een mail aan contact (at) choiragency.nl of bel +31 (6) 2341 8276.

MEEDOEN AAN DE WORLD CHOIR GAMES

Kunnen alle koren meedoen aan de WCG Vlaanderen 2020?
Ja, alle koren van ieder karakter en niveau kunnen meedoen en zijn welkom. Om mee te doen in de Competitie Categorie moet je wel voldoen aan een aantal eisen.

Zijn de WCG Vlaanderen 2020 ook aantrekkelijk voor klassieke (kamer)koren? Wij zingen bijv. nooit op buitenpodia.
De organisatie van de WCG zorgt ervoor dat alle koren op de voor hen juiste plaats komen te staan.

Aan hoeveel activiteiten kun je als koor meedoen?
We raden iedereen aan niet meer dan twee (bij uitzondering 3) activiteiten per helft van de WCG te doen. (Het hele festival is in twee periodes/helften van 4 dagen verdeeld. Totaal 29 categorieën in de open en in de Champions competition.) Concertbezoek (de avondconcerten, Friendship Concerts, etc.) komen daar eventueel nog bij. Categorie 1 tot en met 13 zijn leeftijds- of koorsoortcategorieën; een koor past maar in één zo’n categorie. De andere categorieën 14 – 29 zijn stijlcategorieën; daarvan kun je er dus met je koor meer van kiezen. Je kunt dus bijv. één van de 1-13 en een van de 14 -29 categorieën doen of beide uit de 14 – 29 groep.

Hebben Nederlandse koren voordeel boven andere koren?
Nederlandse koren hebben een streepje voor in de WCG Vlaanderen 2020. Als de vestigingsplaats van het koor zich binnen 150 kilometer bevindt, krijgen deze koren korting op de deelnameprijs omdat ze heen en weer kunnen reizen.

We willen meedoen met het Festivalkoor. Hoeveel tijd kost dat?
Het festivalkoor vindt plaats in de tweede helft (11-14 juli);  meestal zijn er daarvoor 3 repetities van 2 à 3 uur, die om de competities heen worden gepland. We raden koren die aan het festivalkoor meedoen aan daarnaast in de tweede helft maar aan één competitiecategorie  mee te doen. De muziek wordt ruim tevoren aan de koren toegestuurd (dit najaar al) en de meeste koren komen goed voorbereid, en dat wordt ook verwacht, op de eerste repetitie tijdens het festival. Het zijn speciale arrangementen die heel goed te doen zijn.

We willen zorgen voor een goede tijdsplanning om te voorkomen dat activiteiten in een blok door elkaar gaan lopen. Hoe doen we dat?
Er zit een vaste verdeling in welke categorieën in welke helft plaatsvinden. Op dit moment staat dit per dag nog niet vast. De koren schrijven eerst in met wat ze willen. Daarna gaat de organisatie puzzelen en kijken of de koren zo veel mogelijk tegemoet kunnen komen. Dat lukt uiteraard niet altijd en dan geven we alternatieven. De koren moeten zich aanmelden met hun wensen en vervolgens kijkt de organisatie wat zij voor voor het koor kan doen. Daarover wordt heen en weer gecorrespondeerd om het gewenste programma van het koor zoveel mogelijk te honoreren.

Kan ik ook als individuele zanger meedoen?
Dat kan! Je hoeft niet met een koor deel te nemen om deel te nemen aan de vele activiteiten die tijdens de World Choir Games  zullen plaatsvinden. Als individuele zanger ben je welkom om te komen luisteren naar de talloze vrienschaps-, wedstrijd- en galaconcerten, een bezoekje te brengen aan de World Choir Village, te komen kijken en luisteren naar de openings- of slotceremonie, enz. Je kunt je ook inschrijven voor de workshops of om mee te zingen tijdens de open samenzangmomenten.

AANMELDEN

We overwegen om deel te nemen aan de WCG Vlaanderen 2020. Hoe melden we ons aan?
De beste volgorde is om je eerst aan te melden bij de Choir Agent NL, Hilbrand Adema. Samen met jullie verkent hij de verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan de WCG 2020. Hij helpt ook om te bekijken of je koor gekwalificeerd kan worden voor de Champions Competition. Ook kun je met hem al je reiswensen buiten de WCG 2020 bespreken.
Ga hier naar het belangstellingsformulier van Choir Agent NL.
Vervolgens kun je je inschrijven voor een van de vele activiteiten van de World Choir Games via www.wcg2020.com. Bekijk goed welke activiteiten er allemaal mogelijk zijn binnen en buiten de competities  (maximaal twee) en check de voorwaarden voor inschrijving voor elke activiteit of wedstrijd-categorie. Je krijgt een forse korting (€ 250 ipv € 500!) als je je koor inschrijft voor 15 september 2019. De uiterste inschrijfdatum is 2 december 2019.  Check alle info over inschrijven hier

Is het mogelijk om op early birth data (15 september 2019) een eerste groep zangers aan te melden en op 2 december (definitieve aanmeldingsdatum) de rest van het koor?
Dat kan, geen enkel probleem!

BETALEN

Wanneer moet de betaling van het deelnemersgeld uiterlijk voldaan zijn?
50 % van de deelnamesom 6 weken na de registratie, de restsom 6 weken voor de eerste dag van het evenement.

AFZEGGEN EVENEMENT DOOR ORGANISATIE

Stel dat de Games om een of andere reden worden afgeblazen, krijgen we dan ons geld terug?
Jazeker, 100%!

 

  • Insurance facilities: do you have possibilities or does the choir find this out?

We have a general event insurance. Is that in your mind?Lees regelmatig deze FAQ’s en volg ze via Facebook en nieuwsbrief!
Stel je vragen: contact (at) choiragency.nl of bel: +31 (0)6 2341 8276.

Naar boven >
Home >